top of page
Höga femmor

Praktisk info

Här hittar du praktisk information och användbara tips för danskonstnärer, arrangörer och andra intresserade.

Klicka på titeln i listan så hittar du mer att läsa.

Information om dubbelanslutningsavtal

Danscentrum Sverige och Svensk Scenkonst har tecknat ett dubbelanslutningsavtal som gör det möjligt för arbetsgivare inom den fria danssektorn att vara medlem i Danscentrum och Svensk Scenkonst. Sedan den 30 mars agerar Danscentrum Sverige inte längre som avtalspart. 

Läs mer om vad avtalet innebär och hitta svar på de vanligaste frågor.

2

Medlemskap

Medlemskap kan sökas av dig som har minst 3 års dokumenterad utbildning inom dans, mim, nycirkus eller performance eller kan styrka professionell verksamhet inom dans med fokus på scenkonst under de senaste två åren, samt delar och stödjer föreningens ändamål.

Danscentrums medlemsorganisationer driver: Kulturpolitiskt påverkansarbete, förmedlingsarbete, kompetensutvecklande insatser, daglig träning, uthyrning av studios, producentsstöd via regionala kontor, residens.

Läs mer om medlemskap.

3

För dig som är arrangör

Danscentrums medlemsorganisationer är experter på att sätta arrangörer i kontakt med det fria danslivet. Medlemmarna skapar aktuell och spännande danskonst för alla åldrar. De är specialiserade på att visa sina verk på såväl regelrätta scener som på turné, i klassrum, utomhus, på konsthallar, festivaler och på fler oanade platser.

Läs mer här.

4

Tips

Tips och länkar på att starta verksamhet och söka finansiering.

Läs mer.

bottom of page