top of page

Ny ordförande Danscentrum Sverige

Anne-Sofie Eriksson ny styrelseordförande

På Danscentrum Sveriges årsmöte, den 30 maj, valdes Anne-Sofie Eriksson in som ny styrelseordförande för Danscentrum Sverige. Vår tidigare ordförande, Maria Rydén som med stort engagemang och kunskap drivit den fria dansens frågor i sex år, avtackades samma dag.


Välkommen Anne-Sofie

Danscentrum Sverige hälsar Anne-Sofie Eriksson varmt välkommen till Danscentrum. Vi är övertygade om att hon med sin enorma erfarenhet och kunskap inom danskonstområdet kommer att bli en stor tillgång för Danscentrum Sveriges arbete.


”Uppdraget som ordförande för Danscentrum Sverige är mycket inspirerande. Min förhoppning är att jag med detta ordförandeskap och med min breda, långa erfarenhet från scen- och danskonsten nationellt, nordisk och internationellt fortsatt är delaktig i och bidrar till plattformar som stärker dansfältet för konstnärlig och organisatorisk utveckling av danskonstnärers verksamhet. Vi har många områden att kämpa för och det som känns särskilt viktigt just nu är att säkerställa de ekonomiska förutsättningarna för den fria dansen efter pandemin. Att verka för det tillsammans med Danscentrum ser jag som en fantastisk möjlighet.”

// Anne-Sofie Eriksson


Om Anne-Sofie

Anne-Sofie kommer senast från en tjänst som verksamhetschef för produktionshuset SITE i Farsta där hon var verksam i tio år. Hon har varit administrativ chef på Göteborgsoperans danskompani, chefsproducent på Cullberg, konstnärlig ledare för nordiskt center för scenkonst, NordScen, i Köpenhamn och administrativ chef på Dansens Hus i Oslo. Hennes fokus och engagemang har sedan åren på NordScen legat på den fria dansens möjligheter till utveckling – konstnärligt och inom verksamhetsfrågor.


Anne-Sofie är utbildad skådespelare. Efter utbildningen till producent på Dramatiska Institutet 1992 började hon arbeta med scenkonst i olika format. Hon var ansvarig producent på Riksteatern med Unga riks och startade och drev den flerkulturella ensemblen Shikasta.

113 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page